ingatlancoach

Létezik olyan, hogy fenntarthatóbb építkezés?

Bemutatjuk a Solar Decathlont

2019. szeptember 05. - IngatlanCoach

Napjainkban a környezetvédelem, a fenntarthatóság sajnos egyre égetőbb fontosságú témává vált, életünk minden területén megjelenik.

Több csatornán folynak felénk a biztató szavak, hogy hogyan használjunk kevesebb műanyagot, hogyan fogyasszunk kevesebb energiát vagy térjünk át a fenntarthatóbb, megújuló energiaforrásokra.

Természetes folyamat, hogy az építkezésben is egyre több fronton jelennek meg újrahasznosított, fenntarthatóbb anyagok, módszerek, izgalmas új technikák.

Ezzel a témával foglalkozik a Solar Decathlon nevű kezdeményezés/verseny, amelynek a pályamunkáit egy ingyenes kiállítás keretein belül szeptember 29-ig meg lehet tekinteni Szentendrén.

sde19.jpg

 „A kezdeményezés alapvető célja, hogy a fiatalok kreativitására és innovációs képességére építve egyetemi kutató-fejlesztők működjenek együtt ipari partnerekkel, szponzorokkal és olyan innovatív, energiahatékony házakat tervezzenek, amelyek a megújuló energia és a tudatos erőforrás használatra alapozva, fenntarthatóságot demonstráló mintaotthonok lehetnek. A verseny során nem csak terveket készítenek, hanem az aktuális döntő helyszínén meg is építik a kiválasztásra kerülő pályaműveket. Így a verseny eredményeképpen egy innovatív lakóházakat bemutató "mintaházpark" jön létre, amelyet nem csak a szakma, de a lakosság is látogathat.”

sde19_2.jpg

Ha nektek is felkeltette az érdeklődéseteket, menjetek el mindenképpen!

Mi biztosan megnézzük majd!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlancoach.blog.hu/api/trackback/id/tr7515032140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása